Er is helaas geen direct antwoord te geven op de vraag hoelang bloemen zonder water kunnen. Dit hangt af van een aantal factoren zoals het type bloem, het weer en de middelen die je binnen handbereik hebt.

anthurium

Soort bloem

Ten eerste verschilt de afhankelijkheid van water sterk per type bloem. Anthuriums kun je bijvoorbeeld gemakkelijk een dag zonder water laten staan, terwijl een roos na een tiental minuten al verslapt.

Weer

Daarnaast is ook de omgeving heel belangrijk. Iedere bloem zal veel langer overleven in kou dan in tropische temperaturen. Is het buiten rond de 10 graden? Dan kunnen bijvoorbeeld chrysanten met het grootste gemak een hele dag zonder water. Vallen daarentegen de mussen van het dak, dan overleeft precies dezelfde bloem nog geen uur.

Ook moet het liever niet te koud zijn. Komen de temperaturen lager dan -5, dan is er juist kans dat bloemen bevriezen.

Er zijn ook oplossingen bedacht om bloemen toch altijd te voorzien van water. Zo worden anthuriums vaak geleverd met een waterbuisje aan de onderkant van de steel en bestaan er ook speciale ‘bloemenluiers’ die je om een boeket kunt wikkelen. Deze luiers hoef je niet tot het randje met water te vullen, maar volstaan met een klein laagje. Je kunt iets soortegelijks ook fabriceren door de stelen in een natte handoek of nat doekje te wikkelen.

Tenslotte kunnen we een vuistregel meegeven. Is het 15 graden of kouder? Neem het boeket dan gewoon voor een aantal uur zonder water mee. Is het warmer dan 15 graden? Pak dan toch die emmer erbij of fabriceer zelf een soort bloemenluier met een plastic zakje en elastiekje.

Recente Artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

wijzig DE GROOTTE

Let op! Je kunt je de grootte van jouw boeket tot 5 dagen voor de eerstvolgende bezorging wijzigen. Doe je dit later dan dat? Dan ontvang je nog één keer het ‘oude’ boeket.

wijzig jouw boeket

Let op! Je kunt je boeket tot 5 dagen voor de eerstvolgende bezorging wijzigen. Doe je dit later dan dat? Dan ontvang je nog één keer het ‘oude’ boeket.

wijzig adres

laat ons weten waarom je stopt

laat ons weten waarom je pauzeert