In een veldboeket gaan bloemen in allerlei verschillende hoogtes, vormen en kleuren. Hoewel je in theorie iedere bloem in het boeket kunt doen, vinden wij de onderstaande 5 bloemen toch wel echt de toppers onder de veldbloemen.

1. Strelitzia
Deze bloem wordt ook wel de paradijsvogel genoemd. Met zijn lengte, steekt hij mooi boven alle andere bloemen uit. Zo is hij lekker goed zichtbaar. Wist je dat je aan zijn kleur kunt zien hoeveel licht hij heeft gehad? Hoe valer het kleine blauwe kuifje, des te meer licht hij heeft gehad. Onze strelitzia’s komen van Hollandse bodem, krijgen weinig licht en zijn daarom intens blauw van kleur. Zie de strelitzia in één van onze veldboeketten
Strelitzia
2. Delphinium
Je hebt deze prachtbloem in allerlei kleuren blauw, achtblauw, felblauw, middelblauw en lilablauw. Bij de Delphinium zit er altijd wel een kleur blauw voor jou bij. Daarnaast kun je kiezen uit een witte, gele, paarse, rode en roze variant.en geven met hun opvallende kleur een boost aan het boeket. Met zijn lengte is ook deze bloem zeer geschikt om hoogteverschil te creeëren. Is het geen plaatje?!
Delphinium
3. Agapanthus
De Agapanthus, ook wel de Afrikaanse Lelie, is een echte zomerbloeier en helaas niet jaarrond verkrijgbaar. Hij is er in het wit en blauw en heeft veel stervormige bloemblaadjes. Deze komen allemaal open en geven een prachtig effect aan het veldboeket. Zeker een bloem om te onthouden!
Agapanthus
4. Chrysanten
Hoewel de chrysant misschien een ouderwets imago heeft, is dat in onze ogen zeer onterecht. Er zijn in de afgelopen jaren zoveel fantastische soorten ontwikkelt die in de verste verte niet saai zijn. Zie hieronder de Chrysant Gustav en oordeel zelf!
geplozen chrysant
5. Celosia
Last but not least: De zomerse celosia. Deze bloem heeft wat weg van een brein en dat maakt hem toch wel bijzonder om naar te kijken. De celosia is in het geel, oranje, roze, rood en groen verkrijgbaar. Keuze genoeg dus!
celosia

Zelf samenstellen?
Ga jij de uitdaging aan om je eigen veldboeket samen te stellen? Houd er dan rekening mee dat je verschillende typen bloemen nodig hebt. Ga voor lange takken zoals de delphinium en strelitzia en vul op met wat kortere stelen zoals de celosia en chrysant. Vergeet ook niet voor verschillende vormen te gaan. Wissel bijvoorbeeld de ronde chrysant af met een lange delphinium.

Ben jij toch niet zo’n creatieveling maar zie je deze bloemen wel graag terug bij jou op tafel? Dan hebben wij de uitkomst voor jou. Weekly Flower stelt wekelijks een nieuw veldboeket samen met bloemen direct van de lokale kwekers. Probeer een eenmalig boeket of ga voor onze flexibele bloemabonnementen!

Recente Artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

wijzig DE GROOTTE

Let op! Je kunt je de grootte van jouw boeket tot 5 dagen voor de eerstvolgende bezorging wijzigen. Doe je dit later dan dat? Dan ontvang je nog één keer het ‘oude’ boeket.

wijzig jouw boeket

Let op! Je kunt je boeket tot 5 dagen voor de eerstvolgende bezorging wijzigen. Doe je dit later dan dat? Dan ontvang je nog één keer het ‘oude’ boeket.

wijzig adres

laat ons weten waarom je stopt

laat ons weten waarom je pauzeert