De gerbera is een bloem die in allerlei vormen, kleuren en groottes voorkomt. We nemen je in dit artikel mee in deze variëteit en stellen je voor aan onze persoonlijke favorieten.

De grootte

Je kan de gerbera in allerlei groottes vinden. De grootste gerbera is minimaal 10 centimeter, dan zijn er germini’s met een diameter van ongeveer 7 centimeter. Tot slot is er de gerbera nano met een omvang van gemiddeld 5 centimeter. Voor onze veldboeketten is het gebruik van een normale gerbera een beetje te veel van het goede. Wij gaan daarom vaak voor een bijzondere germini.

Vormen

Hoewel je de normale gerbera het vaakst ziet in boeketten, is er een enorme variëteit aan soorten. Zo hebben we de normale gerbera (foto 1), de gerbera pomponi (foto 2), de gerbera spider (foto 3) en de gerbera pasta (foto 4).

 gerbera spidergerbera pasta

Bij de ‘normale’ gerbera zijn de bloemblaadjes ovaal en lang. De pomponi staat bekend om zijn kleine blaadjes die elkaar in een soort lagen overlappen. De spider is, zoals zijn naam al doet verwachten, spinachtig. Bij de pasta zijn de sprieten wat dikker en en kan sierlijk naar een kant vallen.

Kleuren

De gerbera’s zijn er in allerlei kleuren. Van wit tot bijna zwart. De diep donkerrode gerbera is één van onze favorieten en wordt ook wel de ‘blackpearl’ genoemd door zijn intense donkere kleur.

Recente Artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

wijzig DE GROOTTE

Let op! Je kunt je de grootte van jouw boeket tot 5 dagen voor de eerstvolgende bezorging wijzigen. Doe je dit later dan dat? Dan ontvang je nog één keer het ‘oude’ boeket.

wijzig jouw boeket

Let op! Je kunt je boeket tot 5 dagen voor de eerstvolgende bezorging wijzigen. Doe je dit later dan dat? Dan ontvang je nog één keer het ‘oude’ boeket.

wijzig adres

laat ons weten waarom je stopt

laat ons weten waarom je pauzeert