De pioenroos is een echte seizoenbloem. Zo is het extra speciaal als Mei weer begint. Je hebt de pioen in allerlei kleuren en soorten, maar waar staat de pioenroos eigenlijk voor en waar komt zijn naam vandaan?

pioenroos

De pioen zijn betekenis

De pioen staat voor rijkdom en eer. Hij straalt ook romantiek en liefde uit en wordt wel eens gezien als een goed voorteken van geluk en een goed huwelijk. Misschien is een bruiloft in Mei met een pioenenboeket toch nog niet zo’n gek idee? Daarnaast worden ze met hun betekenis van liefde ook vaak gegeven als stellen 12,5 jaar getrouwd zijn.

Afkomst

De pioen heeft zijn naam te danken aan een oude Griekse legende. Hij is vernoemd naar een student van Asclepius, de Griekse god van de medicijnen en genezing. Asclepius werd jaloers op zijn leerling en maakte zijn leven daarom zuur. Toen Zeus dit doorkreeg, redde hij de leerling (Paeon) van zijn meester en veranderde hem in een pioenroos. Hoewel de pioen voor liefde staat, is zijn afkomst zeker geen liefdevol verhaal.

Stokoud 

Als je eenmaal een pioenroos hebt geplant in je tuin, kom je hier niet zo snel meer vanaf. Pioenen geven namelijk plezier voor een heel lange tijd. Zo kunnen ze wel 100 jaar oud worden en nog steeds bloemen produceren. Dit is natuurlijk ook het principe van liefde. Liefde geeft plezier tot de dood ons scheidt.

Recente Artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

wijzig DE GROOTTE

Let op! Je kunt je de grootte van jouw boeket tot 5 dagen voor de eerstvolgende bezorging wijzigen. Doe je dit later dan dat? Dan ontvang je nog één keer het ‘oude’ boeket.

wijzig jouw boeket

Let op! Je kunt je boeket tot 5 dagen voor de eerstvolgende bezorging wijzigen. Doe je dit later dan dat? Dan ontvang je nog één keer het ‘oude’ boeket.

wijzig adres

laat ons weten waarom je stopt

laat ons weten waarom je pauzeert