Je hebt een vers boeket gekocht, maar na een aantal dagen beginnen de eerste bloemen al te hangen. Het leek zo makkelijk om de bloemen snel op het water te zetten en er niet meer naar om te kijken. Helaas hebben jouw kleurrijke vrienden net een beetje meer liefde nodig. We zullen je hieronder uitleggen waarom het toch echt belangrijk is om jouw stelen goed schuin af te snijden.

De basics

We beginnen bij de basis. Want hoe zit een bloem nu precies in elkaar? De steel van iedere bloem bevat kleine kanaaltjes waarmee de bloem water en voedingsstoffen door zijn steel naar boven transporteert. Deze voedingsstoffen en het water heeft de bloem nodig net als dat wij ook water en eten nodig hebben om op onze benen te blijven staan.

Maar om deze voedingsstoffen op te nemen, moeten de kanaaltjes wel open zijn. Een ingedroogde steel kan natuurlijk geen water vervoeren.

Keukenmesje of Bloemensnijder

Een veelgemaakte fout is om een snoeischaar uit de tuin te pakken om de bloemen af te snijden. Deze schaar is vaak niet scherp genoeg en kan niet altijd schuin genoeg ‘knippen’. Pak liever een scherp keukenmesje uit de la of nog makkelijker, schaf een bloemensnijder aan. Je hebt een scherpe tool nodig zodat je de celwanden van de steel niet tegen elkaar kapot maakt. Zo creëer je de illusie dat je een opening hebt gemaakt voor de waterkanalen, maar gebeurd in werkelijkheid het tegendeel.

Schuin 

Het is heel belangrijk om de stelen schuin af te snijden. Zo ontstaat er een groter oppervlak voor de wateropname. Wanneer je een rechte wond maakt, is deze wateropname aanzienlijk minder. Zo kan de intentie van het knippen van de stelen nog zo goed zijn, maar blijven de bloemen slaphangen na een aantal dagen op water.

Kortom, gebruik de juiste tools op de juiste manier zodat jouw dorstige bloemen goed water op kunnen nemen. In ruil zullen ze je wekenlang voor je stralen.

Recente Artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

wijzig DE GROOTTE

Let op! Je kunt je de grootte van jouw boeket tot 5 dagen voor de eerstvolgende bezorging wijzigen. Doe je dit later dan dat? Dan ontvang je nog één keer het ‘oude’ boeket.

wijzig jouw boeket

Let op! Je kunt je boeket tot 5 dagen voor de eerstvolgende bezorging wijzigen. Doe je dit later dan dat? Dan ontvang je nog één keer het ‘oude’ boeket.

wijzig adres

laat ons weten waarom je stopt

laat ons weten waarom je pauzeert