Je hebt een stralend boeket boeket van Weekly Flower gehad. We hebben onze bloemen met liefde bij de kweker opgehaald, maar hoe zorg jij er nu voor dat de bloemen ook echt twee weken blijven staan? We hebben de belangrijkste stappen voor jou op een rijtje gezet.

De juiste vaas

Het kiezen van de juiste vaas is belangrijk zodat het boeket goed tot zijn recht komen. Is de vaas bijvoorbeeld te wijd, dan gaan de bloemen naar buiten hangen. Wij kiezen voor deze lange vaas met smalle opening zodat de bloemen hun lengte behouden en in vorm blijven. Deze vaas vinden wij perfect voor de vrijwel alle boeketten tussen de 18 en 25 stelen.

Als je de juiste vaas hebt gevonden, maak deze dan schoon met afwasmiddel en een laagje bleek. Zo zorg je ervoor dat eventuele bacteriën van het vorige boeket volledig verdwijnen. Vul de vaas vervolgens voor 2/3de met water en voeg een zakje bloemenvoeding toe. Heb je deze niet binnen handbereik? Gebruik dan een scheutje bleek.

Verzorgen

Snijd de stelen van het boeket ongeveer 2 centimeter goed schuin af. Je kunt dit het beste doen met een scherp keukenmesje of een speciale bloemensnijder. Vaak wordt er een snoeischaar gebruikt, maar deze is eigenlijk niet scherp genoeg. Lees hier waarom je de stelen goed schuin moet afsnijden.

Genieten en Nazorg

Nu kan het genieten beginnen. Vergeet niet dat jouw boeket ook nadat ze in de vaas staan nog wat liefde nodig heeft. Ververs het water iedere drie dagen en snijd de bloemen bij de eerste keer verversen nog even een keertje af. Als je de stelen af hebt gesneden, voeg dan een tweede zakje bloemenvoeding toe. Zo weet je zeker dat ze lang blijven stralen.

Recente Artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

wijzig DE GROOTTE

Let op! Je kunt je de grootte van jouw boeket tot 5 dagen voor de eerstvolgende bezorging wijzigen. Doe je dit later dan dat? Dan ontvang je nog één keer het ‘oude’ boeket.

wijzig jouw boeket

Let op! Je kunt je boeket tot 5 dagen voor de eerstvolgende bezorging wijzigen. Doe je dit later dan dat? Dan ontvang je nog één keer het ‘oude’ boeket.

wijzig adres

laat ons weten waarom je stopt

laat ons weten waarom je pauzeert